Algemeen

Planten met een imagoprobleem

Door Groei & Bloei afdeling Roermond

Sommige planten hebben een imagoprobleem. Vaak veroorzaakt door een hinderlijke eigenschap die de bekendste vertegenwoordiger uit dat plantengeslacht heeft. Bijvoorbeeld: Berken, daar valt altijd zoveel troep van af. Dat is zeker waar voor de inheemse Betula pendula, blaadjes, zaadjes en takjes, de boom lijkt voortdurend in de rui. Maar veel van de Aziatische berken hebben dat probleem helemaal niet. Afgezien van het feit dat ze veel mooier zijn.

Op dinsdag 19 februari zal Cor van Gelderen een lezing geven over een aantal van deze planten. Van de stekelige hulst, de ruiende berk, de treurige rhododendron en nog veel meer planten zien we de vrolijk stemmende broertjes en zusjes. Want dat is het probleem van een slecht imago, we vergeten vaak te kijken naar al het moois wat er nog meer te beleven valt in zo'n plantengeslacht.
Cor van Gelderen is vennoot in de Plantentuin Esveld, een familiebedrijf sinds 1865 actief als kwekers van tuinplanten. Al vijf generaties lang kweekt de familie tuinplanten op de voedzame Boskoopse veengrond. De passie voor planten heeft Cor geërfd van zijn ouders, allebei ook enthousiaste plantenverzamelaars en kwekers.

Hij heeft al een groot aantal boeken geschreven en deze boeken zijn een weerslag van Cors grote liefde voor planten. De ervaring van een leven lang planten kweken en tuinen ontwerpen komt tot uiting in de commentaren op de beschreven planten en de keuzes die er gemaakt zijn uit die enorme overvloed die de natuur ons te bieden heeft.

Cor van Gelderen uit Boskoop is zo langzamerhand een Bekende Nederlander geworden door zijn inbreng als bomendeskundige in het programma van de Rijdende Rechter. Kortom Cor van Gelderen staat garant voor een leerzame en interessante avond.

Dinsdag 19 februari 2019, aanvang 19.30 uur
De Aaj Bieb, Markt 70, 6074 BB Melick

|Doorsturen