Algemeen

3500 NIEUWE PLEEGOUDERS GEZOCHT

Door Gilsing lokale media

Week van de Pleegzorg start met wervingsacties bij sportverenigingen

Van 31 oktober t/m 7 november is het de Week van de Pleegzorg

Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Samenwerking sportverenigingen
Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met het sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders, waaronder de betaald-voetbalclubs van Willem II, AZ en Telstar.

Aftrap woensdagochtend 31 oktober
De Week van de Pleegzorg start op woensdagochtend 31 oktober tijdens de Pleeggrootouderdag in De Glind. Daarmee benadrukken het belang van deze waardevolle en belangrijke groep binnen de pleegzorg; 16% van alle pleegouders zijn pleeggrootouder.
De aftrap is in lijn met de sportieve insteek dit jaar en wordt verzorgd door ‘De spelers van Lucky Ajax’: Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoenaker. Zij spelen een (mini) wedstrijd tegen een team van pleeggrootouders en pleegkleinkinderen.

Week van de Pleegzorg 2018
In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals een boekpresentatie, ‘gast-aan-tafel’ bij pleegouders voor lokale politici en beleidsmakers, een pleegouderontbijt, een omdenk-show, kennisdelen door pleegouders voor professionals en gemeenten. Op weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Samenwerking gemeenten
Op de campagnesite www.supergewonemensengezocht.nl/3500-pleegouders-gezocht/ staat een tool die laat zien hoeveel pleeggezinnen er per gemeente zijn. Met de interactieve kaart kunnen partijen in de gemeenten het gesprek aangaan.

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ die loopt tot eind 2018. De campagne is financieel mogelijk gemaakt door Kinderpostzegels en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

  • Headline 1

    Handig kacheltje.

    Te koop: Zuinig kacheltje voor het verwarmen of bij verwarmen van kleine ruimte. Nieuw in doos met gebruiksaanwijzing. Temperatuur en looptijd zijn in te stellen. Verbruik is 400 watt. Nieuwprijs was € 29,95 gaat weg wegens dubbel cadeau. Lees meer
  • Headline 1

    Salontafel

    Zware houten ronde salontafel, niet beschadigd, dorrsnede 100 cm. Tel 0475493668 Lees meer
  • Headline 1

    kettingzaag MAKITA

    I.z.g.st. : MAKITA kettingzaag (electrisch) Type UC3530A / 220 Volt 2000 Watt. Zeer krachtige zaag. Idiaal voor brandhout. In originele opbergkist en reserve ketting. Lees meer
  • Headline 1

    HP mini laptop

    HP mini Laptop Windows XP compaq nc 4010 12 inch 60gb harde schijf 512mb geheugen 1.6 Ghz Intel Pent. M Processor. met draadloze muis. In goede staat. Lees meer
  • Headline 1

    Hanglamp.

    Metalen hanglamp. Geborsteld metaal. De hoogte is 23 cm en de doorsnee is 30 cm. Als nieuw. Lees meer

Laatste reacties